نيروي دريايي آمريکا در پي اجرايي شدن توافق هسته اي ايران، ناوهاي هواپيمابر خود را از منطقه خليج فارس خارج مي کند.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار نشريه هيل نوشت: نيروي دريايي آمريکا پس از اجرايي شدن توافق هسته اي با ايران ديگر در منطقه خاورميانه (غرب آسيا) ناو هواپيما بر نخواهد داشت.
اين خبر در حالي اعلام مي شود که آزمايش جنجالي موشک بالستيک از سوي ايران که به تازگي اتفاق افتاد نگراني هايي را در پي داشته است.
ناو هواپيمابر يو اس اس تئودور روزولت روز سه شنبه خليج فارس را ترک کرد. يو اس اس هري ترومن، ديگر ناو هواپيما بر نيروي دريايي آمريکا هم تا زمستان به منطقه خليج فارس نمي رسد و بدين ترتيب چندين ماه ناو هواپيمابري در منطقه حضور نخواهد داشت.
اين اقدام نيروي دريايي پيشتر برنامه ريزي شده بود، اما آزمايش موشکي اخير ايران که دولت اوباما آن را نقض تحريم هاي بين المللي خواند نگراني هايي را درباره اقدام هاي تهران ايجاد کرده است و اين در حالي است که آمريکا بازدارندگي آشکاري در منطقه ندارد.
آزمايش موشکي ايران فقط يک روز پس از خروج ناو روزولت از خليج فارس اتفاق افتاد. بدين ترتيب آمريکا نخستين بار از سال 2008 تاکنون به طور مداوم ناو هواپيمابري در خليج فارس نخواهد داشت. اين آزمايش موشکي همچنين فقط چند روز پيش از آغاز اجراي توافق هسته اي ايران که روز يک شنبه خواهد بود اتفاق مي افتد.
سامانتا پاور، نماينده آمريکا در سازمان ملل روز جمعه در بيانيه اي آزمايش موشکي ايران را نقض قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل خواند که با هدف توقف فعاليت هاي موشکي بالستيک ايران صادر شده اند و افزود واشينگتن گزارشي را درباره اين موضوع به شوراي امنيت تقديم خواهد کرد.
وي گفت: محدوديت اعمال شده از سوي شوراي امنيت بر فعاليت هاي موشکي بالستيک ايران و تحريم تسليحاتي ضد اين کشور همچنان پابرجاست و ما شوراي امنيت را تحت فشار قرار خواهيم داد تا واکنش مناسبي به بي توجهي ايران به تهعدات بين المللي نشان بدهد.
مقام هاي دولت آمريکا تاکيد کرده اند آزمايش موشکي ايران، توافق هسته اي اخير را با اين کشور نقض نمي کند و اين توافق محدويت هايي را بر برنامه هسته اي ايران قرار مي دهد که در عوض اين کشور تخفيف هايي را در تحريم هاي هسته اي فلج کننده دريافت خواهد کرد.
اين نشريه در ادامه مدعي شد: دولت آمريکا همچنين تلاش کرده است به متحدانش در منطقه اطمينان بدهد که پس از اجراي توافق با دقت ايران را زير نظر خواهد داشت و با حمايت هاي اين کشور از تروريسم در منطقه مقابله خواهد کرد.
هفته گذشته رئيس جمهور اوباما حضور ناو هواپيمابر را نمادي از قدرت در خاورميانه خواند. وي اين ادعا را در پاسخ به اين پرسش مطرح کرد که آيا برداشت متحدان و دشمنان آمريکا اين است که اين کشور دارد از منطقه عقب نشيني مي کند. وي يک شنبه گذشته در گفتگو با شبکه تلويزيوني سي بي اس گفت: حضوري قدرتمند در خاورميانه داريم. در خاورميانه پايگاه و ناوهواپيمابر داريم و خلبان هاي ما دارند در آسمان منطقه پرواز مي کنند.
در حالي که مقام هاي آمريکا مي گويند اين کشور دارايي هاي فراوان ديگري در منطقه دارد، برخي اينگونه استدلال مي کنند که حضور ناوهواپيمابر حياتي است و غيبت آن احساس مي شود. حضور پررنگ ناوهاي هواپيمابر در خليج فارس با هدف حمايت از اقدام هاي نظامي آمريکا در عراق و افغانستان و نيز بازداشتن ايران از بدرفتاري و بازنگه داشتن تنگه هرمز بود. اما دولت آمريکا در سال 2013 از اين دستور کار عقب نشيني کرد. اين عقب نشيني به علت کسري بودجه شديد پنتاگون اتفاق افتاد و در پي آن وزارت دفاع آمريکا مجبور شد اعزام نيرو را به منطقه کاهش داده، تعمير و نگهداري را واسپاري کند و خريدهاي بزرگ را به تعويق بيندازد.